U Rijeci se ove sezone očekuje 16 kruzera

RIJEKA - U 2023. godini Rijeka će, prema preliminarnoj najavi Lučke uprave Rijeka, ugostiti 16 kruzera, a dominirat će dolasci kompanije Norwegian Cruise Line.

Ove sezone dominirat će dolasci kompanije Norwegian Cruise Line (NCL) koja će u Rijeku stići s tri broda. To su Norwegian Gem (4 dolaska), Norwegian Getaway (2 dolaska) i Norwegian Dawn (1 dolazak), prenosi BUR.com.

Bit će to prvi dolasci ovih brodova, ali ne i kompanije NCL, koja je sasvim neočekivano u Rijeku stigla u listopadu 2016. brodom Norwegian Jade. Tada je riječki zapovjednik brod umjesto u Split, doveo u Rijeku. U Split se nije pristajalo zbog loših vremenskih uvjeta.

Od nabrojanih NCL-ovih brodova, najviše plijeni pažnju Norwegian Getaway jer će po dolasku u Rijeku postati najveći putnički brod koji je ikada pristao, sa svojih 326 metara dužine i 52 širine te očekivanih gotovo 4.000 putnika i preko 1.600 članova posade.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Veliki potencijal Zadra i županije za uvrštavanje u prepoznatljive destinacije u kruzing industrije
Nakon pauze zbog korona krize predviđa se kako će ove godine globalni kruzing turizam doseći vrijednost od čak 51-ne milijarde dolara. Iako hrvatski dio Jadrana u tom bogatom kolaču zauzima te mali dio iz godine u godinu sve više brodova za krstarenje bira hrvatske luke, među njima i