U razornom potresu poginula djevojka, ima ozlijeđenih, tijekom noći deseci podrhtavanja

Jedna osoba je umrla u općini Stolac od posljedica potresa. Poginula je djevojka Elmira Sefo, koja je u teškom stanju dovezena iz Stoca, potvrđeno je za “Avaz“. Klix.ba piše da je imala 27 godina. Do nesreće je došlo kada se zbog potresa na obiteljsku kuću u Stocu obrušila stijena.

Ona je u teškom stanju dovezena na odjel hitne medicinske pomoći. Dovezena je bez pulsa, tlaka i bez znakova života. Liječnici su je pokušali reanimirati, no nije bilo spasa. Njezini roditelji i sestra su lakše ozlijeđeni, naveli su iz bolnice.

Seizmološka služba Hrvatske javila je da je magnituda 6.1 po Richteru. Epicentar je u Hercegovini. EMSC je ranije javio o magnitudi 5.7.

Tijekom noći je zabilježen velik broj slabijih podrhtavanja. Najveće su štete nastale u Stocu i Ljubinju. Mnogi ljudi su u tim gradovima noć proveli na ulicama.

Prema dojavama s terena, ima prilične materijalne šteta, a nema podataka o ozlijeđenim osobama. Jako se osjetio na dubrovačkom području te ima građana koji su sigurnost potražili daleko od zidina kuća ili stanova.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

POTRES U DALMACIJI Magnituda 5,7 po Richteru, epicentar u Hercegovini