U Puli besplatne radionice o ponovnoj upotrebi različitih vrsta otpada

PULA - Komunalno poduzeće Pula Herculanea, uz podršku Grada Pule, od idućeg tjedna započinje s provedbom najavljenih edukativnih programa namijenjenih svim građanima, a u cilju podizanja svijesti o važnosti odgovornog upravljanja otpadom te upoznavanja s mogućnostima ponovne upotrebe različitih vrsta materijala.

Prva u nizu besplatnih radionica ovog tipa, održat će se u utorak, 7. veljače u 17:30 sati u prostoru Radione Re-Geppetto u Društvenom centru Rojc. Svi zainteresirani polaznici radionice imat će tako priliku izrađivati nakit od papira, a sve uz stručno vodstvo Irene Buić Mitrović, koja se bavi paper craftom, kao i drugim kreativnim tehnikama te je dugogodišnja članica udruge MedulinArt.

Uz edukativne sadržaje, polaznici radionica, koji su ujedno korisnici usluga Pula Herculanee, ostvarit će dodatne predviđene popuste na usluge odvoza otpada.

- Kao što smo i najavili, Pula Herculanea s partnerima projekta započela je ciklus edukativnih radionica te drugih edukativno-informativnih aktivnosti kojima želimo potaknuti sve naše sugrađanke i sugrađane i same korisnike na odgovorno prikupljanje i odlaganje te tako povećati selektiranje otpada. Edukativne radionice ujedno su i prilika za osiguravanje popusta na redovite usluge Pula Herculanee za korisnike kućanstva. Time želimo dodatno potaknuti naše korisnike na edukaciju i angažman u očuvanju našeg grada i prirode - rekao je direktor Pula Herculanee Robi Fuart.

Niz radionica, koje će se održavati jedanput mjesečno, provode se u suradnji s udrugom Zelena Istra, a prva radionica upcycling izrade nakita od papira pokazat će građankama i građanima kako se otpad, ako je pravilno razvrstan, kasnije može ponovno upotrijebiti. Koristeći papir, kojeg svakodnevno upotrebljavamo te akrilne boje, štapiće, špagice i drvofix, sudionici će kreirati jedinstveni nakit i onome što je moglo postati otpad dati potpuno novu vrijednost.

I.G.