U promet se uskoro pušta nova luka u Trpnju

TRPANJ – Veliki infrastrukturni projekt rekonstrukcije i proširenja luke u Trpnju na Pelješcu bliži se svom kraju. Lokaciju su jučer obišli predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije.

Riječ je o projektu vrijednom više od 17 milijuna kuna sufinanciranom europskim sredstvima. Njegovom realizacijom Trpanj će dobiti modernu luku s uređenim parkiralištem i dodatnim sadržajima među kojima je i novo istezalište za barke za lokalno stanovništvo.

Foto: DNŽ

U tijeku su i radovi na luci u Dubi Pelješkoj, gdje se uređuje 40-ak novih komunalnih vezova te se dodatno štiti i rekonstruira tamošnji valobran.

– Inicijativa za realizacijom ovog projekta krenula je od samih mještana koji su prikupili milijun kuna. Županija ovu investiciju podupire u iznosu od 800 tisuća kuna, a Općina Trpanj s 50 tisuća kuna. Sve pohvale mještanima Dube. I ovaj projekt, kao i obnova rive u Trpnju izuzetno su važni i za lokalnu samoupravu i za nas kao županiju i možemo izraziti zadovoljstvo njihovim tijekom – poručio je župan Nikola Dobroslavić.

J.K.