U POTRAZI ZA NAŠIM MALIM MISTOM Izložba u spomen na pola stoljeća snimanja jedne od najpopularnijih serija

STARI GRAD – U Starom Gradu na Hvaru večeras je otvorena izložba “U potrazi za Našim Malim mistom” u spomen na 50 godina snimanja jedne od HRT-ovih najpopularnijih serija “Naše malo misto”. Izložba je postavljena na više lokacija po Starom Gradu gde su snimane scene ove serije, a otvorena je mini koncertom limenog orkestra Starog Grada.

Televizijska serija Naše malo misto jedno je od najboljih i najpopularnih djela hrvatske kinematografije. Snimana je od 1969.-1971. godine prema scenariju Miljenka Smoje i pod redateljskom palicom Daniela Marušića.

Foto: Vladimir Vava Jovanović

Duhovite scene života u malom dalmatinskom mjestu prikazane kroz primu kronike koju vodi mjesni poštar (pošćer) Andrija Bombišta prate dogodovštine nezaboravnih likova dotura Luigija i njegove Bepine, Roka Prča, Načelnika, Brice, Postolara i drugih.

Foto: Vladimir Vava Jovanović

Duhovite scene života u malom dalmatinskom mjestu uz popularne likove dotura Luigija i njegove Bepine, Roka Prča, Načelnika, Brice, Postolara i drugih, razonodile su živote naraštaja gledatelja.

Foto: Vladimir Vava Jovanović

Multimedijala izložba, koja će javnosti biti predstavljena na čak 14 lokacija, oživljava duh vremena i likova našeg malog mista, kojih se mnogi s nostalgijom sjećaju, a s kojima će se zasigurno rado upoznati i mlađe generacije, ali i brojni turisti.

A taj mali dalmatinski grad, zapravo je Stari Grad na Hvaru u kojem je snimljena većina epizoda Našega maloga Mista, a upravo je ta činjenica ostala do danas mnogima nepoznata.

Foto: Vladimir Vava Jovanović

Izložba je nastala u suradnji Grada Staroga Grada, Turističke Zajednice Staroga Grada, HRT-a, Marina Marušića i Fjodora Feđa Klarića.

Foto: Vladimir Vava Jovanović

Izložba je otvorena 19. kolovoza na Novoj rivi.

Foto: Vladimir Vava Jovanović

I.B.