U posljednja 24 sata zabilježene 244 vatrogasne intervencije na kojima je sudjelovalo 257 vatrogasnih organizacija

Nevrijeme praćeno obilnom kišom i jakim vjetrom zahvatilo je veći dio Hrvatske, a vatrogasci bilježe povećan broj intervencija u sanaciji koje se većinom odnose na ispumpavanje vode iz objekata te uklanjanje stabala i granja s kolnika.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u posljednja 24 sata zabilježene su 244 vatrogasne intervencije na kojima je sudjelovalo 257 vatrogasnih organizacija sa ukupno 735 vatrogasaca i 272 vatrogasna vozila.

Pregled po županijama:

Na području Primorsko-goranske županije bilježimo 56 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 220 vatrogasaca sa 56 vatrogasnih vozila.
U Istarskoj županiji je zabilježeno 38 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 99 vatrogasaca sa 48 vatrogasnih vozila.
U Ličko-senjskoj županiji zabilježeno je 38 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 99 vatrogasaca sa 48 vatrogasnih vozila.
U Zadarskoj županiji evidentirano je 17 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 52 vatrogasca sa 22 vatrogasna vozila.
U Šibensko-kninskoj županiji bilježimo 15 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovao 41 vatrogasac sa 18 vatrogasnih vozila.
U Splitsko-dalmatinskoj županiji bilježimo 27 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 68 vatrogasaca sa 29 vatrogasnih vozila.
U Gradu Zagrebu bilježimo 18 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 58 vatrogasaca sa 18 vatrogasnih vozila s kolnika.

A.B.