U Poreču je sve spremno za Festival rukometa

POREČ - Festival rukometa jedinstvena je manifestacija u europskom sportu. U nešto manje od mjesec dana kroz grad sporta, kako se obično naziva Poreč, proći će gotovo 4000 rukometašica i rukometaša svih uzrasnih kategorija, rukometnih trenera, djelatnika i novinara.

Vrhunac Festivala rukometa je ovaj tjedan kad se očekuju završnice Kupa u obje seniorske konkurencije, ali i završnice mlađih dobnih uzrasta. U Poreču će se u tih 30-tak dana odigrati 454 rukometne utakmice, a Poreč će ugostiti čak 132 ekipe iz cijele Hrvatske.

- Poreč s ponosom može reći da je spreman i bit će dobar domaćin svima - naglasio je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić na konferenciji za medije.

Festival rukometa počeo je prije 15-tak dana s tri završnice mlađih kategorija rukometašica. Ovaj tjedan na rasporedu je završnica kadeta u muškoj konkurenciji, ali i polufinalni i finalni susreti Kupa u kojima međusobno igraju Lokomotiva i Koka, odnosno Podravka Vegeta i Dalmatinka.

Ti susreti na rasporedu su u četvrtak 25. svibnja u 17.00, odnosno 19.00 sati. Dan kasnije igraju se dva polufinalna susreta rukometaša. U 17.00 sati igrat će Bjelovar i Trogir, a nakon toga u 19.00 sati PPD Zagreb i Sesvete.

Subota je rezervirana za finale rukometašica u 17.30 sati, a nedjelja za finale rukometaša u 15.15 sati, odnosno 17.30 finale kadetskog prvenstva.  

- Poreč ima šest gradskih i dvije privatne dvorane i to nam nije dovoljno da zadovoljimo sve potrebe - naglasio je Aleksandar Beaković, predsjednik Sportske zajednice grada Poreča.

- I već sad ozbiljno razmišljamo o gradnji još jedne trenažne dvorane jer smo u velikim problemima kako zadovoljiti sve potrebe gradskih klubova, ali i naših gostiju iz svih mogućih Saveza i rekreativaca.

- Rukometni klub Poreč, kao i obično, stavio je na raspolaganje sve svoje resurse i ljude u organizaciji Festivala rukometa. Mi smo jako sretni da je rukometna krema ponovno u našem gradu - podvukao je Eduard Džoni, dopredsjednik kluba.

Ulaz u Žatiku slobodan je sva četiri dana natjecanja, poručuju iz Grada Poreča.

I.G.