U pomorski muzej Orebić vraćena 2 restaurirana predmeta iz Konzervatorskog zavoda u Dubrovniku

OREBIĆ - Pomorski muzej Orebić obratio se Konzervatorskom odjelu u Dubrovniku, putem opunomoćenika Hrvatskog restauratorskog zavoda zamolbom za restauracijske radove na 2 predmeta: Atlas „Della nuova e grande illuminate face dei mare parta terza“ autora Nicolo Jans Vooght-a te Fermana iz 1900 g. godine nepoznata autora.

Iz radionice konzervatorskog odjela u Dubrovniku, u Pomorski muzej u Orebiću vraćena su tri obnovljena izloška iz stalnog muzejskog postava.

To su portolan iz 1800. godine, karta Pelješkog kanala s označenim dubinama iz 1869. godine i zemljopisna karta Otrantskih vrata i Pelješca iz 19. stoljeća.

Ti vrijedni i zanimljivi izlošci obnovljeni su u nastavku višegodišnjeg projekta Hrvatskog restauratorskog zavoda za obnovu izložbenog fonda u Pomorskom muzeju u Orebiću koji se financira novcem Ministarstva kulture i medija.

- Sretni smo što su zaprimljeni predmeti zasjali u pravom svjetlu i moći će se razgledati u sklopu stalnog postava našeg muzeja - poručuju iz Pomorskog muzeja u Orebiću.

I.G.