U podmorju riječke luke pronašli pištolj, pušku iz 2. svj. rata, radio-stanicu, admiralsko sidro…

RIJEKA –  Kao turistička zemlja kojoj nova turistička sezona tek predstoji ronioci riječkih Ajkula su došli na ideju da se na poseban način „oduže“ svome gradu, a to je ekološka akcija čišćenja podmorja.

Ronilačka eko akcija u sklopu godine u kojoj se obilježava 30. godišnjica osnivanja i djelovanja Specijalne jedinice policije Rijeka-Ajkula, čime bi se veterani iz Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ uključili u navednu obljetnicu i projekt „More Spaja“. U projektu su sudjelovali mnogi s kojima Ajkule dosada surađuju iz javnog i civilnog sektora.

Foto: Velimir Vrzić

Područje luke Rijeka u zadnjih nekoliko godina postaje sve više zanimljivije ne samo građanima Rijeke nego i svima koji dolaze u Rijeku ili kao turisti ili poslovni posjetitelji.

Od industrijskog grada i činjenice kako je Rijeka bila jedini grad koji je svoju luku i obalu prepustio industriji dugo godina se zanemarivalo i od nesavjesnih građana bacalo svakakve vrste otpada u podmorje, s vremenom se dogodio neizbježan obrat.

Foto: Velimir Vrzić

Od kada je riješen problem ispuštanja otpadnih voda u samo podmorje riječke luke ono postaje izuzetno atraktivno građanima i turistima, što se može i prostim okom vidjeti s obzirom da je čistoća mora kao i sama vidljivost sve bolja.

Foto: Velimir Vrzić

Tako sada u luci Rijeka imamo veliki putnički terminal i jednu od najljepših šetnica uz more-riječki lukobran (popularno zvan „Molo longo“ dužine 1707 m).

Velimir Vrzić

PROČITAJTE JOŠ:

MORE SPAJA Specijalna jedinica policije Ajkula očistila podmorje u riječkoj luci