Zhang i Wang u ovoj su dalmatinskoj općini najbrojnije prezime!

SLIVNO - Prema podacima Državnog zavoda za statistiku koji su proveli popis stanovništva 2021. godine, dva kineska prezimena, Zhang i Wang, uvrštena su među deset najbrojnijih prezimena u Općini Slivno.

U službenoj objavi Državnog zavoda za statistiku, prezimena Zhang i Wang, uz Sršen, Dragobratović, Babić, Bartulović, Bjeliš, Popović, Kadijević, Mustapić, najbrojniji su u Slivnu.

- Kada se popis radio uistinu je upisano i do 500 kineskih radnika koji su sudjelovali na izgradnji Pelješkog mosta. Znači, informacija je provjerena pa eto da ne uznemirujemo narod - objasnio je za Slobodnu Dalmaciju Denis Šešelj iz Slivna.

- Zanimljivo je da se vjerski nitko nije izjasnio kao budist. Inače mislim da je popis stanovništva izvršen traljavo i nevaljalo 'po babi i stričevima' - dodao je.

Na pitanje gdje su nestala domaća prezimena, odgovara:

- Domaća prezimena svakim danom gube značaj u izvorištu. Na primjer u popisu za Grad Opuzen prvih značajnijih deset prezimena su izvorišno slivanjska, što se vidi i po nedostatku opuzenskog šušura, a za Općinu Slivno vrlo brzo će među prvih deset ući strana prezimena moguće čak i kineska, što hoće reci da politički čelnici ove dvije lokalne jedinice ozbiljno moraju razmišljati o udruživanju jer su upućeni jedni na druge - smatra Šešelj.

I.B.