U Općinu Preko uskoro stiže nova prometna signalizacija

PREKO – Općina Preko kreće s projektom ugradnje brzinomjera na području Lukorana. Riječ je o projektu koji je u listopadu prošle godine prijavljen na natječaj MUP-a, a za što je općini odobreno nešto više od 157 tisuća kuna.

Naselje Lukoran dobit će novu vertikalnu signalizaciju s preventivnim prikazivačima brzine i LED prometnim znakovima s površinskim osvjetljenjem koji bi trebalo doprinijeti povećanju sigurnosti prometa na pješačkom prijelazu u blizini škole na državnoj cesti DC 110.

Prilaz pješačkom prijelazu na spomenutoj dionici državne ceste kroz naselje Lukoran iz smjera Preka u blagom je zavoju, zbog čega je vozačima smanjena preglednost na nadolazeći pješački prijelaz. S druge strane, zbog značajnog nagiba iz smjera sjevera pruža se mogućnost povećane brzine vožnje, što ugrožava sigurnost pješaka, upozoravaju u općini.

Općina se zbog toga u listopadu prošle godine javila na javni poziv MUP-a za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području Republike Hrvatske. Od prijavljenih 207 projekata iz cijele Hrvatske, odabrano ih je 69, a među kojima je i projekt Općine Preko.

Ukupna vrijednost projekta je 225.500 kuna, od čega će MUP sufinancirati 70 posto, odnosno 157.850 kuna, a provedba projekta započet će nakon potpisa sporazuma o sufinanciranju između MUP-a i Općine Preko.

J.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Pašmanu 164.500 kn za povećanje sigurnosti u prometu