U općinu Pašman stižu dva nova vatrogasna vozila

PAŠMAN - Zahvaljujući projektu 'Tirol za hrvatsko gospodarstvo' u Zadarsku županiju do sada je stiglo 29 vozila za dobrovoljna vatrogasna društva, a do kraja godine stići će ih još 7 od čega se očekuju i 2 vozila za DVD Pašman.

Načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić sa suradnicima i uz prisustvo predsjednika DVD Pašman Antonia Bobića, primio je izaslanstvo Vlade Savezne pokrajine Tirol koja od 2007. godine provodi projekt „Tirol za hrvatsko vatrogastvo”, a kojim su u Hrvatsku do sada stigla već 294 vatrogasna vozila.

Izaslanstvo je predvodila aktualna ministrica zadužena za vatrogastvo, infrastrukturu i obitelj Astrid Mair, a u njezinoj su pratnji bili vatrogasni dužnosnici te projektni tim na čelu s Peterom Logarom, idejnim začetnikom i koordinatorom projekta „Tirol za hrvatsko gospodarstvo“.

Zahvaljujući ovom projektu u Zadarsku županiju do sada je stiglo 29 vozila za dobrovoljna vatrogasna društva, a do kraja godine stići će ih još 7 od čega se očekuju i 2 vozila za DVD Pašman.

Idejni začetnik ovog projekta Peter Logar je već ranije izjavio kako su donacijama željeli pomoći dobrovoljnim vatrogasnim društvima na području cijele Hrvatske, prije svega u manje razvijenoj unutrašnjosti te da je Zadarska županija prva obalna županija s kojom je uspostavljena suradnja.

Predsjednik DVD-a Antonio Bobić je izrazio veliko zadovoljstvo zbog novih vozila s kojima dolazi i puno vatrogasne opreme, prenosi Otok Pašman.

B.K.