U Opatiji najtraženiji smještaj visoke kategorije

U Opatiji su u prvih osam mjeseci ove godine ostvarene 863 tisuće noćenja, što je 46 posto više u odnosu na isto razdoblje lani i 92 posto od prometa u rekordnoj 2019., a najtraženiji su objekti visoke kategorije, izvijestila je u ponedjeljak Turistička zajednica Grada Opatije.

Direktorica TZ Grada Opatije Suzi Petričić ističe da su najtraženiji i najpopunjeniji bili objekti visoke kategorije, hoteli ili privatni smještaj poput vila s bazenima u zaleđu.

- Nakon izvrsne predsezone i dobrih rezultata u središnjoj sezoni, okrećemo se izazovnoj posezoni - kaže direktorica opatijske TZ, najavljujući predstojeći Festival čokolade i Advent u Opatiji.

U hotelima je bilo 63 posto noćenja, a u privatnom smještaju 34 posto, dok je 3 posto noćenja bilo u nekomercijalnom smještaju.

Tijekom osam mjeseci najbrojniji su bili gosti iz Hrvatske, a najviše noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke (21 posto) i Austrije (19 posto).

U kolovozu su zabilježene 243 tisuće noćenja, što je 93 posto u odnosu na kolovoz 2019. godine.

Oko 53 posto noćenja u kolovozu bilo je u hotelima, u privatnom smještaju 44 posto, a preostalih 3 posto noćenja odnosi se na nekomercijalni smještaj.

Najbrojniji su bili gosti iz Njemačke, koji su ostvarili 31 posto noćenja, a slijede gosti iz Austrije s 15 posto noćenja, gosti iz Mađarske i Italije te domaći turisti, prenosi HRT.

Hina