PLIVAČKI MARATON U nedjelju se održava Toreta open water Silba 2022

SILBA - U nedjelju, 4. rujna, na otoku Silbi se održava veteransko prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju i Cro-cup plivački maraton “Toreta open water Silba 2022”. Organizatori natjecanja su Klub daljinskog plivanja Donat i novoosnovani Klub daljinskog plivanja Silba uz sponzortstvo Konobe Alavija.

Start utrke je u luci Žalić

Utrka se pliva na plaži Žalić na otoku Silbi u dužini od 3.000 metara, a staza je oblika pravokutnika.

Za sve plivače je osigurana izvanredna katamaranska linija Zadar-Silba-Zadar. Polazak iz Zadra je u nedjelju ujutro u 8.00 sati sa stare rive poluotoka. Cijena povratne karte za djecu je 40.00 kuna, dok za odrasle cijena iznosi 80.00 kuna, a karte se mogu kupiti na brodu.

Povratak iz Silbe u Zadar je u 16:55 u luci Žalić, a dolazak u Zadar predviđen je u 18:10 sati.

Omiljeni maraton među plivačima

Plivačima je ovaj maraton omiljen zbog kristalno bistrog mora. Na odmet nije ni šetnja po naselju opasanim visokim zidinama kapetanskih kuća, a najljepše od svega je što na otoku nema automobila.

Plivače prate njihove obitelji pa je zbog toga doživljaj još i ljepši. Simpatično osoblje Konobe Alavija, jednog od dugogodišnjih suorganizatora maratona, svake se godine trudi da svi plivači i njihove pratnje budu sretni i zadovoljni. Uz špagete bolognese tradicionalno jelo je najbolji crni rižot na Jadranu u kojem svake godine uživa sve više i više plivača.

Dobra atmosfera, ambijent bez prometa i vrhunska spiza ovo natjecanje čine jednim od najljepših sportskih događanja u regiji.

D.G.