U nedjelju 12. "Kaštelanska regata"

KAŠTEL GOMILICA - Već tradicionalna, a  ove godine 12. po redu Kaštelanska regata održat će se u nedjelju, 24. rujna 2023. u akvatoriju Kaštelanskog zaljeva. Start je predviđen  u 10:00 sati, a cijeli sportski događaj  priređuje JK Giričić iz Kaštel Gomilice. Organizatori očekuju ove godine više od 40 krstaša i 150 sudionika regate.

Jedrit će se u klasi OPEN u trokut i štap, krstaši će biti svrstani u 5 grupa, a  detaljnije upute će jedriličari dobiti u prijavi za regatu.

Jedriličarski klub Giričić je ponosan što je i ove godine glavni pokrovitelj regate Grad Kaštela, te se ovom prilikom zahvaljuje svima koji su pomogli realizaciju regate, a ponajviše gradonačelniku Denisu Ivanoviću.Kraj jedrenja i regate je potvrđen u 17:30, a svi sudionici regate će se družiti na prigodnom domjenku s početkom u 18.30 sati.

Tom prigodom će se podijeliti i osvojeni pehari, te malo iznenađenje za najbrži brod regate. Do ove godine je to bila kamena jedrilica, ali organizator je odlučio ove godine iznenaditi na drugačiji način kormilara kao i posadu najbržeg krstaša.

D.G.