U napuštenoj, pa obnovljenoj školi na Molatu pokrenuli velike kreativne radionice i akcije

ZAPUNTEL - Mala udruga Žaruljica iz Zagreba u napuštenoj pa obnovljenoj zapuntelskoj školi pokreće velike ekološke i kreativne radionice i akcije

Nakon zadarskih i zagrebačkih izviđača koji su čistili plaže na otoku, od 15. srpnja pa do početka kolovoza, zapuntelsko je ljeto bilo obogaćeno likovnom kolonijom i dramskim radionicama.

Prvo je na otok stigao umjetnik iz Zadra, Dino Colić koji je kroz tjedan dana organizirao ujutro i navečer likovne radionice za djecu. Djeca su sama istraživala, pronalazila zanimljive prikaze motiva iz mora i divljine. Voditelj radionice nastojao je kod djece stvoriti osobni doživljaj, probuditi asocijacije na ono što ih podsjeća i kako nešto vide.

Koristile su se razne tehnike, radili motivi u glini, izrada vitraja, linorez. Djeca su slikala morski život i dijelove sela i samog otoka Molata, a na kraju je napravljena i završna izložba svih dječjih radova.

Više možete pročitati OVDJE.

Posted by Žaruljica - udruga za promicanje odgojne i obrazovne djelatnosti on Sunday, July 24, 2022

Nakon likovnih uslijedile su dramske radionice s uvodnom predstavom Natalije Pećarine i njezinog funkcionalnog kazališta, zatim su djeca napravila autorsku predstavu, sve sama osmislila da bi na kraju radionice izvela predstavu na otvorenom, u dvorištu škole, za sve zainteresirane. Glumom su se djeca, na kazališnim daskama molatske škole, opuštala za vrijeme ljetne žege, a vrijedan je rad na probama rezultirao prezabavnom predstavom Zapuntelsko lito (2022.) koja je nasmijala do suza sve okupljene. Više pročitajte OVDJE.

🆓➡️ Još malo do premijere 💚. Večeras u 20h, kodno ime: "Zapuntelsko lito (2022.)"

Posted by Žaruljica - udruga za promicanje odgojne i obrazovne djelatnosti on Friday, July 29, 2022

Nakon radionica održana je još jedna ekološka akcija ronilačkog kluba sv.Roko iz Bibinja.

Tako je završilo zapuntelsko ljeto 2022., a iduće se godine, već u rano proljeće planiraju nove akcije i radionice.

Dina Popović