U Nacionalnoj kviz ligi u Šibeniku znanje odmjerilo preko 1000 učenika

ŠIBENIK - U Šibeniku se u petak održala nova Nacionalna kviz liga. Svoje znanje pokazalo je preko 1100 srednjoškolaca iz Hrvatske, BiH iz Srbije. Natjecanje se održavalo u Kući umjetnosti Arsen, odakle su sve prijavljene škole mogle uživo pratiti i sudjelovati u kvizu. Kao uvertira u novu kvizašku sezonu, održano je nulto kolo na kojem su učenici zagrijali svoje sive stanice i dobro se zabavili.

Timovi su formirani, oprema spremna. Počela je nova runda znanja.

- Osobno mislim da je vrlo zabavan, lijepo je potrošiti vrijeme umjesto ići kući - kaže Tara Jurin, učenica Medicinske škole Šibenik.

Zajedničkim radom dolaze do odgovora i dobrih rezultata.

- Područje u kojem se vjerojatno najbolje snalazim bi bila povijest i određene vrste muzike, nadam se da ću biti dovoljno dobar da potegnem za moj tim - kaže Marin Fržop, učenik Medicinske škole Šibenik.

Školsko gradivo, opća i pop kultura nalaze se unutar 24 vješto osmišljena pitanja.

Sastavili su ih prošlogodišnji zlatni Šibenčani.

- Bilo je dosta teže nego zaigrati jer treba ući u glavu igrača, smisliti kako da ih navedemo na točan odgovor čak i ako možda nikad nisu čuli za taj pojam - ističe Antun Silov, prošlogodišnji pobjednik Nacionalne kviz lige, član tima ''Jedan komad''.

Sve to pruža Nacionalna kvizaška liga, pa ne iznenađuje - zainteresiranih učenika svakim je danom sve više.

- Porast je za jednu trećinu natjecatelja u odnosu na prošlu godinu. Radi se, ove godine duplo veći broj gradova, od 38 do 40 zasad prijavljenih i 77 srednjih škola - otkrio je za Regionalni dnevnik Krešimir Škugor, profesor geografije, organizator Nacionalne kviz lige.

Nadmetanje u znanju počinje sljedećeg četvrtka, a prijave su još uvijek otvorene.

- Mislim da je ovo savršen početak za neki napredak i u budućnosti je stvarno potrebno da se mi mladi aktiviramo - poručuje Maja Lucić, učenica Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik.

- Ja bih ovo definitivno preporučio svima zato što testiramo svoje znanje, ali upoznajemo druge ljude. Samo pozitiva - dodaje Luka Štrkalj, učenik Tehničke škole Šibenik.

A.B.