U moru opet pronađena ručna bomba

Policija je u petak dobila dojavu o pronađenoj bombi u moru pokraj mjesta Sveta Marija Magdalena. Bombu je slučajno uočio ronilac.

Na mjesto događaja došao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je utvrdio da se radi o ručnoj bombi M-75 koju je izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Iz policije još jednom pozivaju građane da bez ikakvih sankcija dobrovoljno predaju sva ilegalna ubojita sredstva i oružje koje posjeduju. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već nazovite 192 ili najbližu policijsku postaju kako bi na teren izašli stručni i osposobljeni policijski službenici koji će na siguran način preuzeti oružje.

Policija zahvaljuje svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije "Manje oružja - manje tragedija" i vratili oružje, a posebno zahvaljuje građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju.

J.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Policija izvadila bombe s dna splitske plaže | | Morski HR
Na gradskoj plaži Žnjan u pravcu Duilova u Splitu, nakon što je poslijepodne iza 15.00 sati primljena dojava građana da su u moru neposredno uz obalu uočene dvije bombe, pripadnici Specijalne
U moru kod Paga i u rijeci Jadovi pronađene minobacačka mina i ručna bomba | | Morski HR
U rijeci Jadovi i u moru pokraj Paga jučer su pronađene i na siguran način uklonjene eksplozivne naprave. Pripadnici protueksplozijske zaštite gospićke Ispostave Regionalne protueksplozijske jedinice