U mjesec dana na području Šibensko-kninske županije evidentirana 39 požara – Jedan je podmetnut

ŠIBENIK – Na području Policijske uprave šibensko-kninske evidentirano je 39 požara na otvorenom prostoru, od kojih je jedan uzrokovan namjerno, izvijestila je policija.

Sreća u nesreći je što se nedjeljni požar u Kninu nije rasplamsao nakon što je 22-godišnji piroman namjerno bacio upaljač u suhu travu. Netko ga je, na sreću, vidio i pozvao vatrogasce koji su ubrzo stigli na mjesto požara i ubrzo ga ugasili. Izgorjelo je 250 četvornih metara suhe trave.

Počinitelj je uhićen i uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje mu je Rješenjem određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 5 dana.

Šibensko-kninska policija imala je posla proteklog vikenda i na moru, gdje je jedinica pomorske policije u nedozvoljenom glisiranju uhvatila čak 23 nautičara. Svi redom glisirali su na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, zbog čega su kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od 500 kuna. Hoće li taj iznos biti dovoljan da takve nesavjesne “nautičare” odvrati od ponovnog opasnog približavanja obali, tek ćemo vidjeti.

K.B.