U Metkoviću održan 3. Mini kup veslačka regata

METKOVIĆ - U organizaciji Veslačkog kluba Neretvanski gusar i Veslačkog saveza Dalmacije održana je u nedjelju 17.9.2023. 34. mini kup regata u Metkoviću.

Natjecanje je održano na Neretvanskoj regatnoj stazi u dužini 500m. Mini kup regate prilagođene su kako bi mlađi uzrasti veslača pokazali najbolje od sebe. Na regati je nastupilo 11 klubova sa oko 250 veslača.

Veslačko natjecanje je započelo u nedjelju u 9.30h, a održane su ukupno 34 utrke. Veslači su se natjecali u ženskim i muškim kategorijama u samcima, dvojcima na pariće i četvercima GIG.

Veslači Zadarskog Jadrana osvojili su četiri zlatne medalje, jednu srebrenu i dvije brončane medalje, Marina Kaštela četiri zlatne, tri srebrene te četiri brončane medalje, Splitski Gusar šest srebrenih i četiri brončane medalje, veslači Mornara Split sedam zlatnih, sedam srebrenih i devet brončanih medalja, Biokovo Makarska šest zlatnih, jednu srebrenu i šest brončanih medalja, Dupin Tisno četiri zlatne, dvije srebrene i jednu brončanu, veslači Jelse tri srebrene i dvije brončane, Neretvanski Gusar Metković pet zlatnih, devet srebrenih i jednu brončanu medalju te veslači Dubrovačkog Neptuna tri zlatne medalje. Na regati su nastupili i veslači dva kluba iz BIH, Rama i Ustirama već godinama nastupaju na regatama VSD-a, a ovoga puta su osvojili jedno zlatnu, dvije srebrene i četiri brončane medalje.

Ukupni pobjednik 3.mini kupa je veslački klub Mornar Split. Pobjednik za kadete B je VK Rama, za kadete A VK Jadran Zadar, za juniore B vk Neretvanski gusar, za juniore A veslački klub Mornar.

Veslačke regate ne bi bilo moguće održati bez veslačkih sudaca i uprave VSD-a. Jednake uvjete osiguravalo je šest sudaca Željana Musulin, Nikša Skelin, Ante Kustura, Željko Trzin, Ivan Čelić i Mario Budimir.

Zahvaljujući predsjedniku VSD-a Nikši Skelinu regate VSD-a se mogu pratiti uživo, a regatu kao i prošle regate možete pogledati u videu.

Luka Čurković - Veslački savez Dalmacije