U Makarskoj se uvodi prvi kružni linijski prijevoz

Ovog travnja, po prvi put na području Makarske i Velikog Brda, s prometovanjem započinje drugačija prometna praks -"Điro"!

- Điro će olakšati kretanje gradom, pridonijeti smanjenju prometnih gužvi i emisija stakleničkih plinova. Za početak smo osigurali dva kombija 8+1, a cilj je organizacija sveobuhvatnog električnog kružnog prijevoza. Prioritet nam je minimalizirati trošak, stoga nismo krenuli megalomanski, ali s vremenom ćemo, kad procijenimo potrebu na terenu, proširiti opseg – rekao je gradonačelnik Makarske Zoran Paunović i dodao kako će se u međufazama mijenjati linije te otvarati nove autobusne stanice kako bi Điro bio još ekonomičniji i pristupačniji građanima.

Tijekom travnja, vožnja će svim građanima biti besplatna, a prva vožnja je planirana u srijedu 3. travnja, a trenutno su predviđene stanice na lokacijama: Dugiš, Pijaca, Sinokoša, Dumina ledina, Ratac, povremena stanica Veliko brdo te Zelenka 1, Zelenka 2 i POS.

Od 1. svibnja do 15. lipnja cijena karte će biti 0,5€ po vožnji, dok će za vrijeme sezone, od 15. lipnja do 15. rujna, karta koštati 2€. Umirovljenici, studenti te socijalno ugrožene osobe će se, naglasio je gradonačelnik, uz pomoć pokaza, voziti po cijeni od jednog eura mjesečno, navodi Dalmacija Danas.

"Điro" je trenutno u prvoj fazi, a u konačnici Makarska planira imati kružni prijevoz koji će se vršiti uz pomoć električnih minibuseva.

Detalje o redu vožnje i ostale informacije pronađite OVDJE.

J.T.