U Komajima u Konavlima održana još jedna Kokamova festa

KONAVLE - Vinogradari i vinari u Komajima u Konavlima okupljeni u udruzi Kokam ponovo su nakon dvije godine u radosnijem i veselijem ozračju na svoj uobičajen način proslavili spomendan svoga zaštitnika Svetoga Vinka i tom festom uz simboličnu rezidbu vinove loze označili početak nove vinogradarske i vinarske godine.

Ujedno su po ustaljenom ceremonijalu sa spomenika vinovoj lozi u središtu Komaja skinuli petlitarski bocun s vinom koji je tu postavljen na blagdan blagovijesti 25. ožujka prošle godine. Slijedila je kušnja tog vina iz vinice predsjednika udruga Đura Penda, a jedna se boca po tradiciji koja traje već 24 godine spremila u arhiv.

Okupljanje i veselica kojoj je nazočio i načelnik općine Konavle Božo Lasić počela je i nastavila se u vinariji obitelji Crvik uz dobro jelo i piće a za dobro raspoloženje pobrinuli su se Antun Toto Rilović sa svojim sastavom i harmonikaš Nikša Kusalić. Zapjevala se i pjesma posvećena svetome Vinku koja je zaštitni znak svih Kokamovih festa.

Svima okupljenima i načelniku Lasiću riječi dobrodošlice uz čestitke i želje za napredak konavoskog vinogradarstva i vinarstva uputio je doajen konavoskog vinarstva ugledni vinar i počasni predsjednik Kokama Andro Crvik, prenosi Hrvatski radio Radio Dubrovnik.

I.G.