U Kaštelanskom zaljevu u humanitarnom lignjolovu sudjelovalo 60 brodica

KAŠTEL STARI – U organizaciji Pomorskog sportskog kluba Srdela, u Kaštel Starom je ove subote organiziran humanitarni lignjolov na kojem se skupilo 60 brodica.

Svi članovi su dobili prigodni poklon te se uz zvuk vatrogasne sirene točno u 15:00 sati otisnuli u akvatorij kaštelanskog zaljeva. Dok su natjecatelji bili na moru na kopnu je organizirano natjecanje u spravljanju brujeta u kojem su sudjelovale Fetive, Hvidra, ekipa radio Trogira, Sućuraške neviste, te kuhari restorana Noštromo, javlja Dalmacija danas.

Foto: Đurđica Čavka

Nagradu za najbolji brujet, koji je ocijenio žiri u sastavu Zlatko Marinović, Soniboj Grgin i Nikola Tomić, odnijela je ekipa radio Trogira. Posjetitelji te članovi posada broda, mogli su degustirati brujet i srdele te dati svoj novčani prilog.

Sva prikupljena sredstva od lignjolova idu u humanitarne svrhe, za Darka Ljubenkov, Kaštelanku, koja se oporavlja nakon teške ozljede vratne kralježnice. Negdje oko 20:00 sati natjecatelji su se vratili iz lignjolova te je uslijedilo vaganje ulova.

Foto: Đurđica Čavka

Najveća lignja težila je 0,920 a najmanja lignja 0.025 kg. Na ovom lignjolovu već tradicionalno je izabrana i miss lignjolova a ove godine to je Tea Kapov.

Prvu nagradu, sonder lowrence elite FS9 s sondom i kartom Jadrana osvojila je ekipa broda 34 koja je ulovila 2,28 kg lignji. Drugu nagradu , plinsku pentu osvojila je ekipa broda 25 s ulovom 2,2 kg. Treću nagradu i komplet ribolovne opreme osvojila je ekipa 26, koja je ulovila 2,030 kg lignji.

Foto: Đurđica Čavka

U ovakvim humanitarnim akcijama uvijek se pokažu veliki ljudi, te je tako igrač Hajduka Marko Livaja donirao svoj dres koji je prodan na aukciji za 5000 kuna, a kupio ga je Adam Grgurević iz Kaštel Sućurca.

Članovi PŠK Srdela te svi oni koji su danas sudjelovali u lignjolovu su još jednom pokazali kako su ljudi velikog srca te su za našu Darinku od prodaje lutrije i donacija prikupili 55 000 kuna.

Foto: Đurđica Čavka

Đirđica Čavka