U Javanskom moru pronađeni dijelovi tijela i indonezijskog zrakoplova koji je pao u subotu

Indonezijske su vlasti otkrile signal iz crne kutije putničkog zrakoplova Boing 737 kompanije Sriwijaya Air koji je u subotu ubrzo nakon polijetanja iz indonezijskog glavnog grada Jakarte pao u more.

Ronioci pronalaze dijelove tijela i komade zrakoplova u moru, u blizini mjesta gdje se srušio putnički avion sa 62 putnika i člana posade.

Indonezijski ministar prometa Budi Karya Sumadi rekao je da su dužnosnici pokrenuli masovne napore u potrazi nakon što su utvrdili “moguće mjesto mjesta nesreće” u Javanskom moru.

Potvrdio je da su u nedjelju ujutro između otoka Lancang i otoka Laki pronađeni dijelovi ljudskih tijela, dijelovi odjeće i ostaci metala.

– Dobili smo izvješća od ronilačkog tima da je vidljivost u moru dobra i jasna, što omogućuje otkrivanje nekih dijelova aviona – izjavio je glavni zrakoplovni istražitelj Hadi Tjahjanto.

Foto: Youtube / Screenshot

– Sigurni smo da je to mjesto pada zrakoplova – rekao je dodajući da su pronađeni odlomljeni komadi trupa s dijelovima za registraciju zrakoplova.

O uzroku nesreće malo se zna, iako je objavljena i neslužbena animacija.

Zrakoplov  je letio iz glavnog grada Jakarte na otok Borneo, kada se srušio oko četiri minute nakon polijetanja u subotu. Ribari su u području koje broji oko tisuću otoka, sjeverno od obale Jakarte, izvijestili da su u subotu oko 14.30 sati po lokalnom vremenu čuli eksploziju.

Nema tragova preživjelih, a u zrakoplovu je bilo sedmero djece i tri bebe.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

PAO JE U MORE Boeing 737 nestao s radara nedugo nakon polijetanja