U jakoj konkurenciji „KRKA“ izborila dobre rezultate na regati „Croatia Open“

Članovi/ce Veslačkog kluba Krka ove su godine zastupale/i svoj klub na jakoj regati „Croatia Open“ održanoj 3. i 4. srpnja na regatnoj stazi „Jarun“ u Zagrebu.

Treneri Radečić, Krasić i Ban na put su poveli 19 krkašica i krkaša te kao dvadesetog člana ekspedicije mladog Nikolu Šeparovića, člana V.K. „Ošjak“ Vela Luka, koji se u Šibeniku pripremao za Regatu radi zajedničkog nastupa u kombiniranoj posadi dvojca na pariće s Filipom Gligićem. Dvojac je u vrlo zahtjevnoj i uzbudljivoj kriterijskoj utrci na kraju u cilj ušao kao trećeplasirani te se dalje pripremaju za izbornu utrku koja bi se 13. srpnja trebala održati u Zagrebu.

Foto: Nives Crnogaća

Nedjeljni dio Regate završen je bitkom juniorskih četveraca na pariće u kojoj je kombinirana posada sastavljena od veslača Krke (Filip Gligić), Ošjaka (Nikola Šeparović), Trešnjevke (Luka Jurčić) i Jaruna (Nikola Varat), uvjerljivo pobijedila i time osigurala pravo na nastup na izbornoj utrci za sastav reprezentacije koja će predstavljati hrvatsko veslanje na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Bugarskoj, koje će se održati od 11.-15. kolovoza.

Ekipa V.K. Krka svoj je cilj u Zagrebu uglavnom ostvarila. Osim gore postignutih rezultata, napravili su i uvid u trenutne sposobnosti mladih šibenskih posada prije rujanskog nastupa na Hrvatskom veslačkom prvenstvu, koje će se održati ponovno u Zagrebu sredinom rujna ove godine.  A veseli ih, kažu, i napredak najmlađih članova koji su tehnički dotjerali zaveslaj i koji bi već iduće godine mogli postati dobar osmerac mlađih juniora.

K.B.