U Istru stigao jedan poseban vlak

U Istru je stigao drugi obnovljeni dizel-motorni vlak koji omogućuje prijevoz bicikala, a dio je turističkog koncepta 'Istra bike and train'. Prvi je pušten u promet u listopadu 2021. godine.

Obnovljeni dizel-motorni vlak serije 7122 koji omogućuje prijevoz bicikala stigao je u Istru, potvrdila je Ivana Čubelić, iz Ureda uprave Hrvatskih željeznica.

Riječ je o drugom takvom preuređenom vlaku HŽ Putničkog prijevoza koji prometuje na istarskim prugama. Prvi je pušten u promet u listopadu 2021. godine, a može primiti 22 bicikla.

Foto: Unsplash

Oba vlaka dio su turističkog koncepta 'Istra bike and train'. U Hrvatskoj inače ne voze takvi vlakovi prilagođeni i za bicikliste. Prostor za smještaj bicikala ima i novi niskopodni vlak serije 7023, prenosi Glas Istre.

Vlakovi u kojima je omogućen prijevoz biciklista voze u sastavu redovnih linija na relaciji Pula – Buzet – Pula tijekom cijele godine. Cijena karte je redovna kao i za druge linije, a na vlaku će biti poseban znak da je prilagođen za prijevoz bicikala.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO S pulskog kolodvora u promet pušten novi dizel-električni motorni vlak - Prvi se provozali političari
U ponedjeljak je s pulskog kolodvora u promet pušten novi dizel-električni motorni vlak. Prva vožnja odvezena je na relaciji Pula – Kanfanar kojoj su nazočili čelni ljudi iz Hrvatskih željeznica, saborski zastupnici, gradonačelnik Pule Filip Zoričić, zamjenik istarskog župana Tulio Demetlika,…