Ponegdje u Istri palo i 100 mm kiše

PULA - Jaka promjena vremena noćas je zahvatila područje Istre. Pored lokalno obilne kiše uglavnom je sve prošlo bez većih šteta.

S prolaskom glavnine sustava prolazno je zapuhala jaka tramontana s udarima do 15 m/s, ali materijalne štete su male i rijetke, iako je i u Puli bilo polomljenih stabala, javlja Istramet.

Najviše kiše palo je oko Višnjana i Vižinade. Meteorološka postaja u Košutićima u centru grmljavinskog sustava zabilježila je čak 103 mm, dok je u Mekišima palo 55 mm. Obilna kiša nije zaobišla ni Rovinjštinu, no u samom gradu izmjereno je 38 mm.

I na pulskom području stigla je obilna kiša. Postaja u Štinjanu izmjerila je čak 46 mm, postaja Pula-Borik zabilježila 27 mm. Na medulinskom području palo je uglavnom od 10 do 13 mm.

S druge strane, veće količine zaobišle su Labinštinu koja je u posljednja tri mjeseca dobivala najviše kiše. Pale su manje količine, slično kao i na Kvarneru, gdje je rijetko zabilježena litra kiše po četvornom metru.

U nastavku dana očekuje se djelomice sunčano vrijeme. Međutim i dalje može biti lokalnih pljuskova, naročito u unutrašnjosti Istre i u gorskom području.

V.K.