U grmlju u Novalji nađen eksploziv

U Novalji su na siguran način uklonjena minsko-eksplozivna sredstva pronađena u grmlju, priopćila je danas Policijska uprava ličko-senjska.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo je eksplozive i pohranio u skladište do uništenja. U grmlje je netko bacio tri detonatorske kapisle, pet elektrodetonatorskih kapisli, komad od 1.7 metara sporogorećeg štapina i pola kilograma eksploziva PEP-500.

Policija ponovno apelira da se nikakvo naoružanje ne smije odbacivati u okoliš, jer to ugrožava sigurnost građana. Također, upozoravaju da građani oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami policiji, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i nečijeg ozljeđivanja, već se trebaju prijaviti na 192 ili najbližoj policijskoj postaji pa će stručne osobe od njih na siguran način preuzeti naoružanje.

Ličko-senjska policija jučer je evidentirala i jednu dragovoljnu predaju oružja. Građanin je predao 289 komada raznog streljiva, četiri spremnika za automatsku pušku, pet spremnika za strojnicu Ero i prigušivač za automatsku pušku.

Naoružanje je preuzeo pirotehničar na siguran način te vlasnik sukladno akciji ''Manje oružja manje tragedija'' neće biti sankcioniran za posjedovanje inače ilegalnog naoružanja.

Hina