U Dubrovniku se održao “Zlatni Orlando” – Stiglo 257 natjecatelja u plivanju iz 7 zemalja

DUBROVNIK – Dubrovnik je ovog vikenda bio domaćin plivačkog natjecanja ‘Zlatni Orlando’. Na bazenu u Gružu natjecalo se 257 natjecatelja iz sedam zemalja, a među njima su naravno i plivači domaćina, Plivačkog kluba Jug.

Natjecanje je ove subote otvorila zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić.

Foto: GD

– Prije svega želim uputiti svima dobrodošlicu u naš Dubrovnik. Zaista je lijepo čuti kako je danas ovdje u Gružu okupljeno preko 250 sudionika iz trideset šest klubova i sedam zemalja. “Zlatni Orlando” događaj je kojim  se kontinuirano promovira plivanje kao jedan od najpopularnijih sportova Dubrovnika. Vi svi sami puno ulažete u sportske aktivnosti i obaveze, stoga vjerujem da ćete kroz nekoliko dana mitinga koji slijedi, ostvariti sve zacrtane ciljeve, te pritom uživati u našem gradu – istaknula je Tepšić u svom obraćanju.

U organizaciji Plivačkog kluba Jug, dvodnevni miting se održava u ukupno 16 pojedinačnih disciplina u muškoj i ženskoj kategoriji, a natjecatelji su razvrstani tri dobne skupine: seniore, juniore i mlađe juniore.

Zlatni Orlando je licenciran od strane Hrvatskog plivačkog saveza te je uvršten u njihov kalendar natjecanja, a u potpunosti odgovara zahtjevanim FINA pravilima provedbe natjecanja.

D.G.