U Dubrovniku se odmara 37 posto manje gostiju nego u ovo doba lani

U Dubrovniku se odmara oko 500 gostiju, najviše domaćih.

Sredinom tjedna do vikenda u Gradu je 500-tinjak turista - 37 posto manje nego u ovo doba lani.

Prema podacima sustava za prijavu i odjavu turista, uz domaće - najviše ih je iz Bosne i Hercegovine, Singapura, SAD-a, Srbije, Crne Gore i Velike Britanije.

- Hrvatski turistički sektor uspješno je zadržao trend rasta prometa i tijekom studenog te smo u vrlo pozitivnom ozračju ušli u posljednji mjesec u godini. U našoj su zemlji u tijeku atraktivni i zanimljivi adventski programi pa tijekom prosinca očekujemo pojačani turistički promet i brojne domaće i inozemne goste, posebice one s nama najbližih tržišta kao što su Slovenija, Italija, Mađarska, Austrija, Njemačka i druge. Naš je cilj da tijekom prosinca dodatno učvrstimo turistički rezultat Hrvatske, kako u smislu turističkog prometa, tako i u smislu prihoda koji će biti rekordni - izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, nadodavši kako je na emitivnim tržištima upravo krenula promotivna kampanja za poticanje bukinga i novih rezervacija za 2024.

Gledano po županijama, tijekom studenoga je najviše noćenja ostvareno u Istri (150.000), na Kvarneru (148.000) te Splitsko-dalmatinskoj županiji (129.000), dok je, gledano prema destinacijama, najviše noćenja u studenome ostvareno u Zagrebu, Dubrovniku, Splitu, Opatiji te Zadru.

A.B.