U Dubrovniku program za 1. listopada 2023. – ''Da se ne zaboravi''

DUBROVNIK - Grad Dubrovnik i Udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije organiziraju obilježavanje 32. obljetnice početka napada na Grad – 1. listopada 1991. godine.

U sklopu programa ''Da se ne zaboravi'', u nedjelju 1. listopada 2023., polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te prigodnim programom odat će se počast svim poginulim braniteljima i stradalim civilima.

Položit će se vijenci kod Spomen križa na groblju Boninovo. Održat će se u sklopu programa i prigodan školski program na Srđu - amfiteatar.

U podne je predviđeno polaganje vijenaca uz molitvu na Srđu a kasnije nastup ''Gradske glazbe Imotski'' i ''Gradske glazbe Dubrovnik'' ispred crkve sv. Vlaha.

U 18 sati predviđeno je spuštanje vijenaca u more u znak sjećanja na poginule na moru (brod Tirena isplovit će iz Luke Gruž) te sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu koja će se služiti u Crkvi Male braće.

Posebni gosti ovogodišnjeg obilježavanja, iz grada prijatelja Imotskog, su Hrvatski puhački orkestar ''Gradska glazba Imotski'', koja ove godine slavi 153. obljetnicu. S Gradskom glazbom Dubrovnik, u čast ovogodišnjeg bratimljenja dva grada, na kraju koncerta priredit će zajedničku izvedbu, nakon čega će Gradska glazba Dubrovnik nastaviti sa svojim promenadnim nastupom Stradunom.

A.B.