U Dubrovniku otvorena izložba "Kako smo se nekad zabavljali"

DUBROVNIK - Kako je 70-tih i 80-tih godina prošlog stoljeća izgledala zabava koju će tadašnji mladi Dubrovčani dugo pamtiti, sad iz prve ruke mogu provjeriti i mlađe generacije, i to na izložbi pod nazivom "Kako smo se nekad zabavljali".

Muzej crvene povijesti u subotu 18. veljače u svom novouređenom galerijskom prostoru otvorio je izložbu pod nazivom 'Kako smo se zabavljali'. Izložba će kroz niz različitih tema prikazati bogatstvo i nijanse noćnog i zabavnog života Dubrovnika 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća.

U ova dva desetljeća nastali su uspješni rock-bendovi, otvarale su se prve diskoteke, formirale brojne vokalno-instrumentalne grupe, a paralelno se razvijao i jačao turizam koji je jednako tako utjecao na razvoj ponude noćnog i zabavnog života grada. Neizostavne su bile proslave dočeka nove godine, kao i brojne organizirane maškarate.

- S autorima izložbe, Marijetom Radić i Ivanom Lujom, naši su sugrađani sukreirali izložbu i tako oživjeli sjećanja na „dobra stara vremena“ u kojima zabave nije nedostajalo bez obzira na uzrast i glazbeni ukus. Ovom izložbom prisjetit ćemo se plesnjaka na taracama hotela Babina kuka, Uvale Lapad, diskoteka Tezej, Bakhus i Aquarius, ali i spomenuti veljuna u Gradskoj kavani, kao i elegantnih dočeka novog ljeta u hotelima poput Excelsiora ili Argentine - navode iz Muzeja crvene povijesti.

Likovni postav zajedno s kustosima potpisuju Kristina Mirošević i Krešo Glavinić.

Izložba ostaje otvorena do 15. svibnja 2023.