U Dalmaciji danas moguće nevere, krajem tjedna stiže novi toplinski val

Hrvatsku je jučer zahvatila najavljena promjena vremena, koja je nad naše područje donijela hladniji zrak. U većem dijelu zemlje i dalje je pretežno oblačno, a do kraja dana na krajnjem jugu zemlje, osobito u unutrašnjosti, mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom.

Poslijepodne se posvuda očekuje razvedravanje uz mogućnost za pokoji pljusak još u unutrašnjosti Dalmacije. Na Jadranu slaba i umjerena bura, na sjevernom dijelu Jadrana i jaka, a podno Velebita s olujnim udarima.

Paški most je zbog bure zasad otvoren samo za osobna vozila, a ograničenja u prometu su i na pojedinim dijelovima Jadranske magistrale, javlja HAK.

Bura bi prema kraju dana trebala slabjeti što će ujedno biti početak jačanja novog anticiklonalnog grebena, s kojim stiže i novi toplinski val, pišu prognostičari N1.

Pred kraj tjedna ponovno sunčano uz dnevni porast temperature, a sve je izglednije da će nas krajem tjedna preplaviti novi toplinski val, šesti po redu ove godine, ali koji bi prema najavi prognostičara trebao biti slabiji od prethodnog.

K.B.