U britanskoj rijeci Stour uočen morski pas

Žena koja je uočila morskog psa u rijeci Stour ostala je poprilično  šokirana neobičnim prizorom. Emma Tella vidjela je metar dugog morskog psa u plimnom pojasu rijeke u Manningtreeju, Essex, piše BBC UK.

– Bio je to stvarno neobičan prizor i bila sam zaprepaštena. Čak sam mužu poslala poruku da mu kažem, ali nije mi vjerovao – komentirala je.

Essex Wildlife Trust objašnjava da morski psi vole plitku vodu.

Tamnosivo stvorenje plivalo je blizu dijela plaže i nije ga se uplašila obitelj koja je veslala na dasci.

U području, koje je popularno među kupačima i ljubiteljima vožnje čamcem, zadržao se cijelo poslijepodne uz redovito pojavljivanje leđne peraje iznad površine vode.

– Ljudi su prvi put primijetili morskog psa ujutro i proveo je poslijepodne plivajući oko mjesta gdje smo bili – opisuje Tella.

– Uopće nije djelovao uznemiren i bio je oko nas pa sam ga snimila. Bio je dug oko jedan metar i bio je to prvi put da sam vidjela morskog psa u rijeci Stour – objašnjava.

Gospođa Tella rekla je da je razgovarala s lokalnim ribarom koji je rekao da ponekad mrtve lovačke pse izbaci na obalu.

Morski pas je uočen na dijelu plaže u blizini centra grada

Rachel Langley, koordinatorica živih mora za Essex Wildlife Trust, objasnila je da morski psi vole plitka područja pokrivena šljunkom. Vole jesti rakove, a u ovoj rijeci je mnogo rakova koje mogu jesti duž obale.

– Umjesto zuba morskih pasa koje bismo mogli zamisliti, oni imaju tuplje zube koji su moćni za drobljenje školjki. Psi su rasprostranjeni diljem Velike Britanije i prilično su česti duž obale Essexa. Povremeno ih se može pronaći u relativno plitkim vodama, ali nije tako uobičajeno da ih šira javnost uoči – Objasnila je koordinatorica za BBC.

Z.G.