U biblioteci u Žrnovnici otvorena spomen soba Miljenka Smoje

SPLIT - U sklopu manifestacije „Smojinih 100“ u utorak, na stoti rođendan ovog velikana pisane riječi, izaslanstvo Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije te brojni prijatelji poklonili su se i položili vijence na grob Miljenka Smoje u Žrnovnici.

Uz puno emocija svečanost je nastavljena u žrnovničkoj biblioteci gdje je u organizaciji Gradske knjižnice Marka Marulića i pod pokroviteljstvom Grada Splita otvorena Spomen soba Miljenka Smoje.

- Kad se sjetimo Smoje sjetimo se raznih kontroverzi, ali sjetimo se i radosti smijanja i plača isto tako. To isto osjećamo u sklopu ovog programa i siguran sam da bi Smoje bio sretan i zadovoljan zbog osmjeha na našim licima - rekao je gradonačelnik Splita Ivica Puljak koji je službeno otvorio Smojinu Spomen sobu.

Ideja o otvaranju Spomen sobe provodila se u djelo posljednje dvije godine, a veliki doprinos  za realizaciju pripisuje se ravnateljici Gradske knjižnice Marka Marulića Grozdani Ribičić  i Smojinom prijatelju, legendarnom fotoreporteru Feđi Klariću koji je darovao Smojine stvari za ovu prigodu.

- O Smoji se puno toga zna, a suprotno Malom mistu i želji Bepine da je Luigi odvede pred oltar, u životu zapravo Lepa Smoje se opirala vjenčanju.
'Na prevaru' je doveo u matičara u Žrnovnicu gdje su se vjenčali, ni manje ni više nego 10. travnja! U Smojinom stilu. U Žrnovnici su Lepa i Smoje našli i vječni mir – ispričao je Feđa Klarić.

I.G.