Završna konferencija projekta TEMPUS u Bariju - Kako udahnuti novi život povijesnim lukama Solin, Ravenna i Rijeka

BARI - Kako udahnuti novi život povijesnim lukama Solin, Ravenna i Rijeka, valorizirati njihovu kulturno-povijesnu baštinu te iz istodobno staviti u funkciju razvoja gospodarstva i kulture, tema je završne konferencije "Unesimo novi život jadranskim lukama" u okviru međunarodnog projekta TEMPUS (TEMPorary USes as start-up actions to enhance port (in)tangible heritage) koja se upravo danas održaje u Bariju.

Sudionici konferencije, predstavnici devet organizacija - projektnih partnera iz Italije i Hrvatske tom će prigodom raspravljati o projektima lučke uprave o čemu će govoriti Francesco Di Leverano, menadžer AdSPAMM-a i o privremenoj uporabi luka kao početka procesa poboljšanja lučke (ne)materijalne baštine na koju temu će izlagati Anna Uttaro, stručnjakinja za učenje u urbanim i tehnološkim poljima.

Posebna pažnja ukazat će se trima pilot lokacijama projekta TEMPUS - lukama Ravenna, Solin i Rijeka. O novom životu luke Ravenna, odnosno postavci temeljenoj na kontejnerima u sjedištu Agrarian Consortium govorit će Saveria Teston (CNA Ravenna), o budućnosti poslovnih prostora u nekadašnjoj zgradi Nogometnog kluba Solin Ivana Tokić (Grad Solin), a o korištenju luke Rijeka i lučke baštine kao privremene pozornice Suzana Belošević Romac (Grad Rijeka). Zanimljivo izlaganje na temu Predstavljanja web platforme "Moja lučka baština: Urbana regeneracija lučke baštine na Jadranskom moru" imat će Michele Mazzali (ITC-CNR). Moderatorica skupa je Loredana Modugno (ITC-CNR).

Na konferenciji će biti preedstavljeni pobjednici "INNOVATHONA", otvorenog natjecanja inovacija, svojevrsnog "maratona ideja" provedenog od  7. -9. ožujka 2023. godine istovremeno u Ravenni, Solinu i Rijeci tijekom kojega su sudionici, odnosno timovi mladih ljudi osmišljavali inovativne projekte oslanjajući se na svoje tehničko znanje, kreativnost, duh prilagodbe, vještine rješavanja problema i timski rad kako bi pronašli zajednička rješenja za novi poduzetnički i gospodarski život triju pilot luka projekta Tempus. Sve projekte ocjenjuje i proglašava najbolji međunarodni žiri sastavljen od predstavnika projektnih partnera iz Hrvatske i Italije.

Konferenciju možete pratiti online OVDJE.

Sponzorirani sadržaj