U autokampu u Rapcu ruše se dugotrajni betonski zidovi i terase

ISTRA - Posljednjih dana u autokampu Maslinica u Rapcu odvijaju se građevinski radovi rušenja terasa i zidova spojenih s mobilnim kućicama.

Na zadnjoj sjednici labinskog gradskog vijeća bilo je riječi o uzurpaciji javnog dobra od strane tvrtke Maslinica, a među primjerima spominjalo se zatvaranje javnih puteva te postavljanje mobilnih kućica na pilone. O tome i drugim nezakonitim zahvatima u prostoru pisala je Istra24.

Nameće se pitanje jesu li ovi radovi pokušaj umanjivanja nepravilnosti uoči prijave tvrtke Maslinica na natječaj za koncesiju na plaži Maslinica.

- Iako smatramo da ova informacija nije bitna za javnost odgovorit ću vam. Radi se o redovnom tekućem održavanju u skladu s našim godišnjim planovima tekućeg i investicijskog održavanja - tvrdi prokurist maslinice Edvard Lesnik.

Suprotno Lesniku, SDP-ova labinska gradska vijećnica Katarina Filipović vjeruje da su ove informacije bitne za javnost.

- Nadam se da će Maslinica d.o.o. prihvatiti činjenicu da je važno za cijelu zajednicu da se budući gradski projekti neometano realiziraju i da stanovništvo mora imati neometan prolaz do zapadne obale i pomorskog dobra u Maslinici - kaže Filipović.

- Rješenje uvijek postoji. Prvo rješenje bi moglo biti da se maknu rampe i da se dopusti prolaz cestom koja je javno dobro i prolazi po sredini kampa, a drugo da se konačno uredi cesta na mjestu gdje je i trebao biti napravljen pristup do marine, odnosno kroz tzv. Češko naselje, pa dalje s vanjske strane kanala do Jedriličarskog kluba i dizalice. U svakom slučaju nadam se da će trenutna vlast u gradu pokazati odlučnost u zaštiti interesa građana, kao i da će u Maslinici shvatiti da su interesi grada i njihovi interesi - dodaje Filipović.

Osim građevinskih radova, otvorena su i vrata koja su inače bila pod lokotom, a koja je Filipović navela među primjerima uzurpacije.

Iz tvrtke Maslinica zamolili su, u istom odgovoru, da spomenemo kako je tvrtka uklonila "ono ruglo od tobogana koji godinama nije bio u funkciji". Prokurist tvrtke Edvard Lesnik mislio je pritom na tobogan Alena Kiršića, poduzetnika koji je protiv tvrtke, njezinih vlasnika i djelatnika te djelatnika Grada Labina podnio kaznenu prijavu, piše Istra24.

Ivan Dobran

PROČITAJTE JOŠ:

Grad Supetar ekspresno prijavio ilegalnu kamp kućicu građevinskoj inspekciji | | Morski HR
Grad Supetar prijavio je građevinskoj inspekciji ilegalno postavljenu kamp kućicu na zaštićenom obalnom pojasu gdje gradnja nije dopuštena. Objavila je to na svojoj Facebook stranici gradonačelnica