U arhipelagu Drvenika Velog nasukala se koća

DRVENIK VELI – U noći sa utorka na srijedu, nasukala koćarica “Strelica” luke upisa Split u arhipelagu otoka Drvenika Velog.

Doznajemo da na ribarskom brodu nema ozlijeđenih članova posade, te je nakon nasukavanja došlo do oštećenja podvodnog dijelu pramca, a prema prvim informacijama navodno i prodora mora.

Nakon havarije, brod je stigao u brodogradilište “Stipaničev” u Tribunju (Sovlje) kako bi se sanirala oštećenja na trupu broda.

Foto: Vesselfinder / Screenshot

Iz Lučke kapetanije Split nam nisu mogli reći ništa o ovom događaju, jer prema riječima lučkog kapetana Željka Kuštere iz Splita, on za taj događaj ne zna, a iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture još nisu dobili izvještaj od nadležnih s terena, pa ni oni nisu mogli reći o detaljima.

I iz ispostave Lučke kapetanije u Trogiru su nam poručili, citiramo: “Mi nemamo pojma o ničemu, pitajte Lučku kapetaniju Split”.

Iz Odjela inspekcije pomorskog prometa u Splitu cijelo jutro su nam dizali i poklapali slušalicu, te se nitko od službujićih nije htio javiti na telefon.

Foto: Vesselfinder / Screenshot

Nazvao i krenuo vikati na novinare

U međuvremenu, redakciju našeg portala nazvala je muška osoba koja se predstavila kao vlasnik broda, nerazgovjetno vičući na novinare i govoreći da more nije prodrlo u brod.

Prema članku 3., stavku 3.4.1. Pravilnika o brodicama, čamcima i jahtama, nakon što pretrpi nesreću ili havariju, ili se pronađu nedostaci koji mogu utjecati na sposobnost jahte za plovidbu, radi se izvanredan pregled plovila.

Vlasnik je stoga dužan prijaviti događaj i osposobiti plovilo da u svakom pogledu bude sposobna za plovidbu bez opasnosti za brod, osobe na jahti i okoliš.

S obzirom da nadležni nemaju podatke o događaju, za informacijama ćemo tragati, a čim doznamo detalje, izvijestit ćemo javnost o tome.

D.G.