U akciji čišćenja podmorja i obale u Istri tijekom vikenda prikupljeno više od 15 kubika otpada

PULA – Oko 10 kubika raznog otpada prikupljeno je u velikoj volonterskoj eko akciji čišćenja podmorja, koja je održana ovaj vikend u Puli. Koliko god su ovakve volonterske akcije dobrodošle i hvalevrijedne, one nažalost pokazuju i katastrofalan odnos dijela hrvatskih građana prema prirodi.

Nema što nije izvađeno iz podmorja na potezu od uvale Valovine do Golubovih stijena – od automobilskih guma do starih vrša. Akciju je koordinirao Ronilački savez Istarske županije, a osim njih, obalu i more oko Pule čistili su i volonteri pulskog Crvenog križa te djelatnici PP Pula, koji su tom prilikom prezentirali nacionalni edukativni program “Zdrav za 5”.

Osim oko Pule, volonteri su čistili i uvalu Kalu u Šišanu, gdje su akciju čišćenja organizirali Volonterski centar Istre te Udruga Zum. Volonterima su bila osigurana sredstva za rad, poput rukavica i vreća za otpad te prijevoz i obrok. Akciji se odazvalo 17 volontera i volonterki, koji su uložili ukupno 68 volonterskih sati te prikupili više od 5 kubika raznog miješanog otpada.

K.B.