TZ Rijeka raspisala natječaj za fotografiranje i otkup fotografija kulturne baštine

RIJEKA – Turistička zajednica grada Rijeke objavila je natječaj za fotografiranje i otkup fotografija u sklopu EU projekta „Povežimo se baštinom“. Riječ je o projektu putem kojeg se nastoji razviti prepoznatljiva i jedinstvena kulturna baština urbanog područja uz poticanje turističkog razvoja temeljenog na načelima održivosti.

Na natječaj za fotografiranje i otkup fotografija mogu se javiti gospodarski subjekti koji ispunjavaju uvjete natječaja, a svoju sposobnost ili sposobnost stručnjaka kojeg su unajmili mogu potvrditi dostavom portfolija fotografija ili potvrde o članstvu u jednoj od strukovnih udruga.

Projekt „Povežimo se baštinom“ okuplja 13 fizičkih lokacija kulturne baštine karakteristične za svako lokalno područje uključeno u projekt: Rijeku, Mošćeničku Dragu, Lovran, Kostrenu, Čavle, Viškovo, Klanu, Opatiju, Kraljevicu i Kastav. Prema Strategiji razvoja Urbane aglomeracije Rijeka za razdoblje 2016.-2020. godine potreba za ulaganjem u kulturnu infrastrukturu je velika kao i za stvaranjem novih oblika kulturne ponude.

Kako se navodi u opisu projekta, transformacija nedovoljno iskorištenih lokaliteta kulturne baštine u prostore s novim namjenama učinit će cijeli prostor Urbane aglomeracije Rijeka atraktivnijim građanima, posjetiteljima i poduzetnicima. Time će doprinijeti i povećanju zapošljavanja i prihoda uz planirano unapređenje kulturne baštine i njenih infrastrukturnih dijelova.

Ukupna vrijednost projekta „Povežimo se baštinom“ je 76.328.201,95 kuna, od čega bespovratna EU sredstva iznose 36.369.926,74 kuna.

J.K.