TURISTIČKO PRIZNANJE Kamp Stobreč Split među najboljim kampovima u Europi!

Kamp Stobreč Split, organizacija ADAC, uvrstila je među kampove koji nose titulu Superplatz. Tom se titulom trenutno može pohvaliti 190 kampova u cijeloj Europi.

ADAC je njemački i europski automobilski klub s preko 18 milijuna članova. Poseban segment u poslovanju ove organizacije čini kampiranje. Stoga oni zaista znaju o čemu pričaju!

Njihov je vodič za turiste svojevrsna "kamperska biblija" i ima itekakvu težinu, pa je i sreća u kampu Stobreč Split time veća.

Foto:PR

Za dobivanje titule Superplatz trebali su biti udovoljeni apsolutno svi kriteriji ADAC-a čiji inspektori, baš poput onih Michelinovih, osobno i bez najave obilaze kampove. Kamp Stobreč Split ostvario je najbolje ocjene u svih pet kategorija: uređenost, mogućnost kupanja, slobodno vrijeme, opskrbljenost sadržajima i gastro ponudom te sanitarije.

Kamp Stobreč Split uz to je i jedini kamp na splitskom području!

- “Izrazito smo ponosni što smo uvršteni u elitno društvo. Na ovo priznanje gledamo s posebnim emocijama jer znamo kako smo razvijali ovaj posao. Korak po korak, kroz obiteljski posao, da bi zatim postali jedan od najboljih kampova u Europi. Ovo priznanje ADAC-a stiglo je baš u trenutku kad smo kao kamp dosegli svoju zrelost i oplemenili jedan prostor u zaokruženu infrastrukturnu i turističku cjelinu - komentirao je voditelj kampa Ivica Tafra.

Kamp je otvoren cijelu godinu, prostire se na pet hektara, ima 55 mobilnih kućica od čega su dvije namijenjene osobama s invaliditetom. Ukupno je tu 208 parcela sa strujom, vodom i odvodnjom te 52 kamp mjesta. S kapacitetom od 1100 gostiju u 2023. godini ostvareno je više od 148.000 noćenja. Posjetitelji uglavnom stižu iz Srednje Europe.

J.T.