Turistički vodiči Korčule i Šibenika zajedno u projektu "Pričam baštinu, živim baštinu"

Udruga turističkih vodiča „Mihovil“ Šibenik, u suradnji s Društvom turističkih vodiča Korčule, provodi projekt „Pričam baštinu, živim baštinu “, a dio programa će se održavati 2. i 3. ožujka u Korčuli.

Projekt ima za cilj educirati turističke vodiče, učenike, turističke i javne djelatnike o važnosti naslijeđa i mogućnosti valorizacije naše kulturno-povijesne baštine, sa svrhom rasta kvalitete ponude i razvoja kulturnog turizma. U projektu sudjeluju brojni pridruženi partneri Šibensko- kninske županije te Turistička zajednica Grada Korčule, objavili su iz Gradskog Muzeja Korčula.

Tijekom boravka turističkih vodiča iz Šibenika, uz upoznavanje s kulturnim nasljeđem Korčule i stručno vođenje Stanke Amadeo, predviđena su i predavanja u Gradskom muzeju Korčula, pod nazivom „Nematerijalna baština svuda oko nas“, a održat će ih kustosica Sani Sardelić. Otvorena su za javnost.

Program je odobren i sufinanciran u sklopu natječaja Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske kroz Javni natječaj za sufinanciranje projekata udruga u turizmu u 2023.

I.N.