Turističke brojke u Crikvenici zasad jako dobre

CRIKVENICA – Kvarner je do 1.svibnja ostvario više od 820 tisuća noćenja, što je gotovo u potpunosti jednako 2019. godini, te za čak 160 posto bolje nego lani. Crikveničko-vinodolska rivijera ostvarila je sa 100 tisuća noćenja vidan napredak, odnosno 26 posto bolje nego 2019.

Ovog vikenda u Crikvenici boravi oko 1500 gostiju, što je doista povratak na brojke iz predpandemijskih godina. Prema tvrdnjama tamošnjih turističkih agencija i hotelijera, booking je veoma dobar i sve navodi da će i glavna sezona biti više nego pristojna.

Crikvenica u predsezoni je uvijek bila jako dobro posjećena. Sve veće grupe turista, terase su pune, i sunce je napokon jače. Gosti, i to stalni stari gosti dolaze od svuda. U Crikvenici se i gradi i obnavlja i priprema za sezonu. Stari hoteli se preuređuju, grade se novi.

Jedino što ih koči je potraga za radnicima, prenosi N1.  Prije sezone radnike je potrebno i pripremiti za rad, obučiti ih na izvršavanje zadataka na nivou koji je potreban. Natječaji su stalno aktualni i otvoreni i prioriteti su radnici s domaćeg tržišta, pa i lokalnog ako je moguće.

Brodari su pak, kako tvrde, gotovo propali zbog pandemije proteklih godina, ali sad su puni volje i spremni za sezonu koja dolazi. U novu sezonu svi ugostitelji ulaze s novim asortimanom i s novim cijenama. Inflacija je pritisnula sve, pa i sladoledare za koje se već zna da su poskupili kuglice sladoleda. Kuglice će u Crikvenici koštati 10 kuna bar do kraja sezone a za iduću godinu, tko zna. Otprilike 1 Euro i 40 ili 50 centi – objašnjava jedan slastičar.

Z.G.