Turistička zajednica Općine Pašman na predstavljanju Zadarske županije u Beču

Turistička zajednica Zadarske županije u suradnji s Falstaffom, renomiranim austrijskim časopisom za hranu, vina i putovanja, jučer je organizirala predstavljanje zadarske turističke regije i njezine gastronomije.

Zadarska delegacija sastojala se od turističkih djelatnika, chefova, sommeliera i vinskih stručnjaka, a pod zajedničkim nazivnikom Zadarski arhipelag sudjelovali su predstavnici otočnih turističkih zajednica Pašman, Tkon, Kukljica, Kali, Preko, Sali i Silba. Među njima je bila i direktorica TZO Pašman Petra Perinović.

TZO Pašman sudjeluje na ovoj manifestaciji predstavljanja Zadarske županije kao dio Zadarskog arhipelaga zajedno s ostalim otočnim turističkim zajednicama. Predstavljaju se jela i vina cijele zadarske regije kao i proizvodi lokalnih proizvođača i OPG-ova. Brojni gosti uživaju u pripremljenim delicijama i klapskoj pjesmi.

U bečkom Museumsquartieru posjetitelji su imali priliku uživati u najboljoj lokalnoj ribi, vinima i maslinovim uljima, predstavljena su sva lica naše gastronomske scene i njezini vodeći predstavnici – poznati zadarski chefovi Josip Vrsaljko i Saša Began. Austrijanaci su bili oduševljeni okusima, a mnogi od njih će ove godine ljetovati upravo na našoj obali. Austrijsko je tržište za naš dio Jadrana izuzetno važno, stoga je kvalitetna gastro prezentacija naših blaga pun pogodak upravo na samom početku predsezone, prenosi Otok Pašman.

Falstaff je inače najveći časopis o hrani, vinima  i putovanjima na njemačkom govornom području. U suradnji s Turističkom zajednicom Zadarske županije profesionalcima u turističkoj industriji, medijima, ali i potencijalnim turistima časopis je prezentirao rastući brend eno – gastro turizma Zadarske županije.

B.K.