Turistička zajednica Bakra dobitnik prestižne međunarodne turističke nagrade GOLDEN INTERSTAS 2020

BAKAR – Turistička zajednica Grada Bakra osvojila prestižnu međunarodnu turističku nagradu GOLDEN INTERSTAS 2020, čime si je osigurala mjesto u međunarodnom klubu zaslužnih za turizam.

Potaknuto dugogodišnjim nastojanjima i aktivnostima TZ Grada Bakra, a na inicijativu g. Šime Strikomana, Međunarodno Povjerenstvo turističkih novinara, predložilo je kandidaturu Turističke zajednice Grada Bakra za prestižnu međunarodnu turističku nagradu GOLDEN INTERSTAS 2020, a gradonačelnika g. Tomislava Klarića, predsjednika Turističkog vijeća TZ Bakra, za POSEBNO PRIZNANJE INTERSTAS 2020. Kandidatura je obrazložena vrlo kreativnim profesionalnim postignućima i izvrsnošću u prezentaciji bogatstva turizma, tradicijskih vrijednosti i kulture Bakra unatoč svim ovogodišnjim problemima s koronavirusom. Ocjena je da je time TZ Grada Bakra dala zapaženi doprinos ukupnosti turizma Grada

Foto: TZ Bakar / Ivor Mažar

Bakra, a time i Hrvatske u cijelosti.

Izvršni Direktorij manifestacije u suradnji sa Središnjim odborom F.E.S.T./Europska federacija turističkih novinara i pisaca, donio je Odluku o dodjeli međunarodnih turističkih nagrada za ovu godinu, i to; individualnu nagradu POSEBNO PRIZNANJE INTERSTAS ‘2020. dodijelili su gospodinu Tomislavu Klariću, gradonačelniku Grada Bakra, a kolektivnu nagradu GOLDEN INTERSTAS ‘2020. dodijelili su Turističkoj zajednici Grada Bakra, za izvrsnost i visoku kvalitetu rada u doprinosu razvoja turizma Grada Bakra.

– Iznimno smo ponosni na osvojenu nagradu GOLDEN INTERSTAS 2020 za izvrsnost u turizmu. Ova nagrada veliko je priznanje cijelom našem timu i kruna za sav uloženi trud i entuzijazam u sve što radimo, što je na koncu i dovelo do osvajanja ove prestižne međunarodne turističke nagrade. Ovom prilikom zahvalila bih se svim svojim suradnicima koji su sudjelovali u izgradnji naše turističke priče i što su svojom predanošću i profesionalnošću doprinijeli osvajanju ove vrijedne nagrade, što je samo potvrda tome da kad se srcem radi, rezultati ne mogu izostati… – naglasila je direktorica TZ Grada Bakra, Sonja Jelušić Marić.

Bakar na vrhu – Foto: Denis Flego

27. INTERSTAS/Međunarodni festival turizma, turističkog filma, krajobraza – Međunarodni klub zaslužnih za turizam, održat će se, sukladno uvjetima sa COVID-19, u dane 11, 12 i 13. studenog u Solinu. Cjelokupna manifestacija, predstavljanje Laureata i prateća događanja, održava se uz potporu FIJET, FEST, ITCO, AEFP, CiB/svjetskih i europskih resornim asocijacijama u turizmu, turističkom novinarstvu, filmu, krajobrazu, pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije i grada Solina, te visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i predsjednika Republike Hrvatske.

D.G.