Turisti u Bibinjama čupaju periske - Zašto komunalci nisu reagirali?

BIBINJE - Čime se bave turisti u Hrvatskoj? Na plaži u Bibinjama dvojica stranih državljana izronjava periske, napisala je čitateljica koja je Anteni Zadar poslala fotografije.

Dakle, iako je hvatanje, izlov, ubijanje ili zapravo bilo kakva interakcija s plemenitom periskom zakonski strogo zabranjena, to nije spriječilo dvoje stranih državljana, kao što je vidljivo na fotografiji, da ih vadi u Bibinjama.

Sjetimo se kako je prije nekoliko dana USKOK u velikoj akciji uhitio nekoliko Hrvata i Talijana zbog izlova zaštićenih morskih vrsta.

Agresivni parazit (Haplosporidium pinnae) i bakterija (Mycobaterium sherrisii) u sinergiji plemenitu perisku su doveli do ruba izumiranja. Upravo stoga dvojac iz Bibinja neće imati neke veće koristi od same školjke, no ipak ostaje veliki upitnik – zašto su to učinili.

No pitanje koje se postavlja kao savršeno legalno – što u tom trenutku rade bibinjski komunalci, čija je reakcija, kako navodi Antena Zadar u potpunosti izostala.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Banda od 16 Talijana i Hrvata krijumčarenjem zaštićenih vrsta iz Jadrana “zaradili” više od 709 tisuća kuna | | Morski HR
Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Split, u suradnji s Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom te u koordinaciji s