Turisti se otrovali hranom pa inspekcija zatvorila hotel u poznatom ljetovalištu - Među gostima ima i Hrvata

BUDVA - Crnogorska turistička inspekcija zatvorila je jutros hotel “Loza” u Budvi, nakon što je više desetaka turista jučer zatražilo liječničku pomoć zbog trovanja hranom koju su konzumirali u navedenom hotelu.

Među otrovanim turistima 12 je Hrvata, a lokalni mediji javljaju da su svi turisti sada dobrog zdravstvenog stanja i da će uskoro biti pušteni na kućno liječenje.

Ovo je inače osmi put u nekoliko mjeseci da je navedeni hotel zatvoren zbog sanitarnih razloga.

- Zapečaćene su sve smještajne jedinice u hotelu, restoran i kuhinja. Dakle, cjelokupni objekt - izjavila je za Portal RTCG ravnateljica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević. Istaknula je da su prethodnih sedam puta s hotela nezakonito skinuti inspekcijski pečati te da je to prema crnogorskom zakonu kazneno djelo.

Što je uzrok trovanja zasad se ne zna. Uzroci su poslani na analizu. Na Twitteru se o ovom slučaju oglasio i crnogorski ministar zdravlja u tehničkoj vladi Dragoslav Šćekić, koji je napisao kako su crnogorske zdravstvene ustanove "brzo i odgovorno pružile neophodnu zdravstvenu zaštitu" unesrećenim turistima.

Gosti koji su boravili hotelu Loza sada su većinom smješteni u drugim hotelima u Budvi o trošku crnogorskog ministarstva gospodraskog razvoja i turizma.

J.K.