Tuga u HGSS-ovoj stanici Orebić – Napustio ih 16-godišnji četveronožni kolega

OREBIĆ – Tko nikad nije živio s kućnim ljubimcem, teško može razumijeti bol i tugu koja nastane nakon što životinja ugine. Pogotovo ako je riječ o četveronožnom čupavcu. Bez jednog takvog vjernog prijatelja i kolege ostali su HGSS-ovci u Orebiću.

Ekipa iz Hrvatske gorske službe spašavanja oprostila se dirljivom porukom na svojoj Facebook stranici od 16-godišnjeg Bepa, potražnog psa stanice u Orebiću, koji ih je nedavno napustio.

– Naš Bepo, potražni pas HGSS stanice Orebić, naša legenda, pas s prednjeg sica, naše veliko srce i još veća maza napustio nas je u šesnaestoj godini života. Za njim je nebrojeno akcija, spašenih života, vježbi, loptica, suza radosnica i sada velika tuga. Ostavio je otiske svojih veselih šapa na svima koji su ga poznavali. Bepo hvala ti! Sada trči bezbrižno, sva prostranstva su tvoja – napisali su HGSS-ovci za svog Bepa.

Potražni psi, koji uz svoje vodiče čine potražni tim, neizostavan su dio svake akcije traganja. Zbog svog hiperosjetljivog njuha mogu detektirati osobu pod ruševinama, pod zemljom, u vodi ili pod snijegom. U petrinjskom potresu upravo su psi HGSS-a detektirali 6 osoba pod ruševinama.

J.K.