Tržište vrijedno 8 milijardi eura okuplja se u Hrvatskoj: Stotine megajahti na zagrebačkom Velesajmu

ZAGREB - Ekskluzivni nautički B2B sajam ICE (International Charter Expo) doseže nove rekorde u ovogodišnjem izdanju, kada će se na Zagrebačkom velesajmu predstaviti stotine prestižnih megajahti iz cijelog svijeta. Od 6. do 8. prosinca tijekom održavanja ICE-a, Zagreb će postati okupljalište elitnog tržišta jahti, čija se vrijednost procjenjuje na 8 bilijuna eura.

Izvršni direktori čarter tvrtki, centralni agenti luksuznih jahti, najrelevantniji dobavljači i brodogradilišta na ICE-u će imati priliku umrežiti se s novim poslovnim partnerima i i razmijeniti ideje o svjetskim trendovima i inovacijama u nautičkoj industriji. Sastanci se unaprijed zakazuju putem vlasničkog softvera, koji povećava učinkovitost visoko posjećenog sajma kao što je ICE.

- Teško je naglasiti kolika je važnost ICE-a za cijeli svijet čartera jahti. ICE okuplja preko 1500 izvršnih direktora iz preko 550 tvrtki, a svih povezuje zajednički cilj - izgradnja novih poslovnih suradnji. ICE je najbitnije mjesto okupljanja u nautičkoj industriji, i za jahte s posadom i bez posade. Pozivamo vas sve da se prijavite i sudjelujete u jedinstvenom nautičkom sajmu! - poručila je Antonija Hajman iz organizacijskog tima.

Najatraktivniji dio sajma je rastući Crewed & Luxury sektor na kojem će ove godine biti predstavljeno 800 prestižnih modela u vrijednosti preko 1 bilijon eura sezonskog najma. Osim toga, menadžeri flote će svoje investitorske programe imati prilike predstaviti ulagačima na Investitorskom Loungeu, s ciljem širenja svojih flota kroz nove poslovne suradnje.

O rastućem interesu čarter tvrtki za umrežavanjem s poslovnim partnerima, kao i o rastu samog ICE-a svjedoči podatak da je Yachtmaster grupa ostvarila najveći broj grupnih rezervacija u Hilton hotelima u Zagrebu. Uz tradicionalno popunjene DoubleTree by Hilton Zagreb i Hilton Garden Inn, za posjetitelje sajma ove će se godine rezervirati i Canopy Hotel by Hilton. Ovim putem ništa nije prepušteno na brigu sudionicima sajma, kako bi mogli u fokus staviti ostvarivanje poslovnih ciljeva na sajmu.

Već osmu godinu za redom posjetitelji ovog ekskluzivnog trodnevnog događaja svoje povjerenje stavljaju u ruke Yachtmaster Grupe, koja osigurava visoke organizacijske standarde.Prijave za ICE otvorene su od 12. travnja 2023. uz vremenski ograničen early-bird popust, a više informacija možete saznati na službenoj web-stranici i društvenim mrežama.

I.B.