Tropska oluja i potres prohujali Kalifornijom - gradovi pod vodom!

Potres jačine 5.1 po Richteru pogodio je u nedjelju poslijepodne po lokalnom vremenu područje južne Kalifornije i "udružio" snage s troposkom olujom Hilary.

Epicentar potresa bio je na području sjeverno od Los Angelesa, a podrhtavanje su prililčno dobro osjetili stanovnici na većem dijelu južnog područja ove američke savezne države. I to dok su se pripremali za obilnu kišu i moguće poplave koje idu ruku pod ruku s tropskom olujom.

Potres se dogodio u 14.41 po lokalnom vremenu. Neposredno nakon što se tlo zatreslo nije bilo izvješća o materijalnoj šteti ili ozlijeđenima. Američki sustav upozorenja javio je da nema opasnosti od tsunamija nakon ovog potresa, donosi Reuters.

No, zato je bujica i nanosa vode nije nedostajalo. Posebno u području oko Los Angelesa gdje su deseci tisuća građana ostali bez električne energije. Nešto južnie, u Meksiku, bujice su odnijele i jedan ljudski život.

J.T.

Pročitajte još:

Od srušenih stabala u San Franciscu i okolici poginulo najmanje pet osoba
Tijekom nevremena koje je u srijedu pogodilo sjeverni dio Kalifornije, od padova stabala u San Franciscu i okolici poginulo je najmanje pet osoba. Jedna osoba poginula je nakon što se stablo srušilo na šator, a najmanje dvije u svojim vozilima. Riječ je o 12. oluji koja je pogodila